Magyaros paella recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 szál sárgarépa
- 1 kaliforniai paprika
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 15 dk zöldborsó
- 20 dk füstölt kolbász
- 2,5 dl rizs
- 1 leveskocka
- só, őrölt bors
- erős Pista ízlés szerint
- 1 vörösbab konzerv
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A répát és a hagymát, fokhagymát meghámozzuk és felvágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a hagymát és a kolbászkarikákat, rádobjuk a fokhagymát és a fűszerpaprikát, majd jól elkeverjük.
Felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát és kb 10 percig forraljuk. Ekkor beletesszük a rizst, borsót, paprikát, babot lecsepegtetve és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és erős Pistát is adhatunk hozzá.
Lefedve, kis lángon készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









