Magyaros paella

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Magyaros  paella

Hozzávalók:

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 15 dk zöldborsó
  • 20 dk füstölt kolbász
  • 2,5 dl rizs
  • 1 leveskocka
  • só, őrölt bors
  • erős Pista ízlés szerint
  • 1 vörösbab konzerv
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A répát és a hagymát, fokhagymát meghámozzuk és felvágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.

Az olajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a hagymát és a kolbászkarikákat, rádobjuk a fokhagymát és a fűszerpaprikát, majd jól elkeverjük.

Felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát és kb 10 percig forraljuk. Ekkor beletesszük a rizst, borsót, paprikát, babot lecsepegtetve és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és erős Pistát is adhatunk hozzá.

Lefedve, kis lángon készre főzzük.