Mac and cheese (sajtos tészta) recept

Hozzávalók:
- 40 dkg kifőtt csavart cső tészta
Besamelmártáshoz:
- 30-50 g sótlan vaj
- 25 g liszt
- 300 ml hideg tej (vagy felesben tejszínnel)
- 20 dkg reszelt vörös cheddar
- 10 dkg reszelt fehér cheddar sajt
- 10 dkg reszelt cheddar ( tészta tetejére )
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk hozzáadjuk a lisztet elkeverjük benne felöntjük a tejszín és tej keverékével sűrűre főzzük. Ízesítjük sóval, borssal , szerecsendióval
Félre tesszük kihűtjük a mártást majd beleforgatjuk a kétféle reszelt sajtot. Majd a kihűlt főtt tésztával összekeverjük a sajtos mártást.
A mártással összekevert tésztát egy sütőtálba öntjük. A tetejére szórjuk a maradék 10dkg reszelt vörös cheddar sajtot.
Közepesen meleg sütőbe tesszük kb 25-30 perc alatt összesütjük a sajtos tésztát, még forrón tálaljuk.
Tipp:
Nagyon egyszerű finom tészta jól variálható más alapanyagokkal.
Keverhetünk bele meg maradt sülthús kockákat, színes paprikát felkockázva, kukoricát, és sült bacont is.
Igaz akkor már nem az eredeti mac and cheese lesz a tésztánk de laktató egy tál ételt készíthetünk így.
A mártásnak hidegnek kell lennie amikor a sajtot belekeverjük azért ,hogy sülés közben olvadjon bele a sajt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »