Mac and cheese (sajtos tészta) recept
Hozzávalók:
- 40 dkg kifőtt csavart cső tészta
Besamelmártáshoz:
- 30-50 g sótlan vaj
- 25 g liszt
- 300 ml hideg tej (vagy felesben tejszínnel)
- 20 dkg reszelt vörös cheddar
- 10 dkg reszelt fehér cheddar sajt
- 10 dkg reszelt cheddar ( tészta tetejére )
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk hozzáadjuk a lisztet elkeverjük benne felöntjük a tejszín és tej keverékével sűrűre főzzük. Ízesítjük sóval, borssal , szerecsendióval
Félre tesszük kihűtjük a mártást majd beleforgatjuk a kétféle reszelt sajtot. Majd a kihűlt főtt tésztával összekeverjük a sajtos mártást.
A mártással összekevert tésztát egy sütőtálba öntjük. A tetejére szórjuk a maradék 10dkg reszelt vörös cheddar sajtot.
Közepesen meleg sütőbe tesszük kb 25-30 perc alatt összesütjük a sajtos tésztát, még forrón tálaljuk.
Tipp:
Nagyon egyszerű finom tészta jól variálható más alapanyagokkal.
Keverhetünk bele meg maradt sülthús kockákat, színes paprikát felkockázva, kukoricát, és sült bacont is.
Igaz akkor már nem az eredeti mac and cheese lesz a tésztánk de laktató egy tál ételt készíthetünk így.
A mártásnak hidegnek kell lennie amikor a sajtot belekeverjük azért ,hogy sülés közben olvadjon bele a sajt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »










