Hozzávalók:
Besamelmártáshoz:
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk hozzáadjuk a lisztet elkeverjük benne felöntjük a tejszín és tej keverékével sűrűre főzzük. Ízesítjük sóval, borssal , szerecsendióval
Félre tesszük kihűtjük a mártást majd beleforgatjuk a kétféle reszelt sajtot. Majd a kihűlt főtt tésztával összekeverjük a sajtos mártást.
A mártással összekevert tésztát egy sütőtálba öntjük. A tetejére szórjuk a maradék 10dkg reszelt vörös cheddar sajtot.
Közepesen meleg sütőbe tesszük kb 25-30 perc alatt összesütjük a sajtos tésztát, még forrón tálaljuk.
Nagyon egyszerű finom tészta jól variálható más alapanyagokkal.
Keverhetünk bele meg maradt sülthús kockákat, színes paprikát felkockázva, kukoricát, és sült bacont is.
Igaz akkor már nem az eredeti mac and cheese lesz a tésztánk de laktató egy tál ételt készíthetünk így.
A mártásnak hidegnek kell lennie amikor a sajtot belekeverjük azért ,hogy sülés közben olvadjon bele a sajt.