Mac and cheese (sajtos tészta)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg kifőtt csavart cső tészta

Besamelmártáshoz:

  • 30-50 g sótlan vaj
  • 25 g liszt
  • 300 ml hideg tej (vagy felesben tejszínnel)
  • 20 dkg reszelt vörös cheddar
  • 10 dkg reszelt fehér cheddar sajt
  • 10 dkg reszelt cheddar ( tészta tetejére )

Elkészítése:

A vajat megolvasztjuk hozzáadjuk a lisztet elkeverjük benne felöntjük a tejszín és tej keverékével sűrűre főzzük. Ízesítjük sóval, borssal , szerecsendióval

Félre tesszük kihűtjük a mártást majd beleforgatjuk a kétféle reszelt sajtot. Majd a kihűlt főtt tésztával összekeverjük a sajtos mártást.

A mártással összekevert tésztát egy sütőtálba öntjük. A tetejére szórjuk a maradék 10dkg reszelt vörös cheddar sajtot.

Közepesen meleg sütőbe tesszük kb 25-30 perc alatt összesütjük a sajtos tésztát, még forrón tálaljuk.

Tipp:

Nagyon egyszerű finom tészta jól variálható más alapanyagokkal.

Keverhetünk bele meg maradt sülthús kockákat, színes paprikát felkockázva, kukoricát, és sült bacont is.

Igaz akkor már nem az eredeti mac and cheese lesz a tésztánk de laktató egy tál ételt készíthetünk így.

A mártásnak hidegnek kell lennie amikor a sajtot belekeverjük azért ,hogy sülés közben olvadjon bele a sajt.