Lentejas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 2 ek kacsazsír
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 20 dkg paradicsompüré
- 30 dkg kolozsvári szalonna
- 1 szál füstölt kolbász (nálam chorizo)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 chili paprika
Elkészítése:
A szalonnát kockára és kolbászt karikára vágjuk. A sárgarépát és fehérrépát felkarikázzuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát a kés lapjával szétlapítjuk és felaprítjuk. A chilit is felaprítjuk.
A felmelegített olajon kicsit pirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk a kolbászt, pár percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a répákat. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, köménnyel, hozzáöntjük a paradicsompürét, chilit és pár percig forraljuk.
Beletesszük az előző nap beáztatott, majd leszűrt lencsét és felöntjük vízzel úgy, hogy éppen ellepje.
Ahogy a lencse veszi fel a vizet úgy pótoljuk alatta. Ha felforrt, akkor visszavesszük a hőt alatta és szép lassan puhára főzzük. Ha kell, akkor a végén utánízesítünk még.
Tipp:
A lentejas egy lencséből készült spanyol egytálétel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »