Lentejas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 2 ek kacsazsír
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 20 dkg paradicsompüré
- 30 dkg kolozsvári szalonna
- 1 szál füstölt kolbász (nálam chorizo)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 chili paprika
Elkészítése:
A szalonnát kockára és kolbászt karikára vágjuk. A sárgarépát és fehérrépát felkarikázzuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát a kés lapjával szétlapítjuk és felaprítjuk. A chilit is felaprítjuk.
A felmelegített olajon kicsit pirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk a kolbászt, pár percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a répákat. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, köménnyel, hozzáöntjük a paradicsompürét, chilit és pár percig forraljuk.
Beletesszük az előző nap beáztatott, majd leszűrt lencsét és felöntjük vízzel úgy, hogy éppen ellepje.
Ahogy a lencse veszi fel a vizet úgy pótoljuk alatta. Ha felforrt, akkor visszavesszük a hőt alatta és szép lassan puhára főzzük. Ha kell, akkor a végén utánízesítünk még.
Tipp:
A lentejas egy lencséből készült spanyol egytálétel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »