Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós burgonyagombóc recept

Lecsós burgonyagombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Lecsó:

    • 1 kg zöld paprika
    • 1 kg paradicsom
    • 50 dkg hagyma
    • 15 dkg füstölt szalonna

    Burgonyagombóc:

    • 1 kg burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt amannyit felvesz

    Elkészítése:

    A szalonnát felszeljük, majd kisütjük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és ízlés szerint sózzuk. Mikor levet engedett hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, majd lefedva, lassú tűzön készre főzzük, vigyázva, hogy maradjon leve.

    A meghámozott és feladarbolt burgonyát sós vízben megfőzzük. Ha kihűlt összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást, sót és annyi lisztet, hogy a tészta formázható legyen és ne ragajon.

    A tésztából kis gombócokat formázunk és sós, lobogó vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz felszínére, 1-2 percig még főzzük, majd kiszedjük.

    Az elkészült gombócokat a lecsóval tálaljuk.

    Tipp:

    Én kevés cukrot és csípős paprikát is teszek bee.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá