Lecsós burgonyagombóc recept
Hozzávalók:
Lecsó:
- 1 kg zöld paprika
- 1 kg paradicsom
- 50 dkg hagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- só
Burgonyagombóc:
- 1 kg burgonya
- só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt amannyit felvesz
Elkészítése:
A szalonnát felszeljük, majd kisütjük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és ízlés szerint sózzuk. Mikor levet engedett hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, majd lefedva, lassú tűzön készre főzzük, vigyázva, hogy maradjon leve.
A meghámozott és feladarbolt burgonyát sós vízben megfőzzük. Ha kihűlt összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást, sót és annyi lisztet, hogy a tészta formázható legyen és ne ragajon.
A tésztából kis gombócokat formázunk és sós, lobogó vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz felszínére, 1-2 percig még főzzük, majd kiszedjük.
Az elkészült gombócokat a lecsóval tálaljuk.
Tipp:
Én kevés cukrot és csípős paprikát is teszek bee.