Lecsós burgonyagombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Lecsó:

  • 1 kg zöld paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 50 dkg hagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna

Burgonyagombóc:

  • 1 kg burgonya
  • 1 tojás
  • liszt amannyit felvesz

Elkészítése:

A szalonnát felszeljük, majd kisütjük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és ízlés szerint sózzuk. Mikor levet engedett hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, majd lefedva, lassú tűzön készre főzzük, vigyázva, hogy maradjon leve.

A meghámozott és feladarbolt burgonyát sós vízben megfőzzük. Ha kihűlt összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást, sót és annyi lisztet, hogy a tészta formázható legyen és ne ragajon.

A tésztából kis gombócokat formázunk és sós, lobogó vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz felszínére, 1-2 percig még főzzük, majd kiszedjük.

Az elkészült gombócokat a lecsóval tálaljuk.

Tipp:

Én kevés cukrot és csípős paprikát is teszek bee.