Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsó nokedlivel és kolbásszal recept

Lecsó nokedlivel és kolbásszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg zöld paprika
    • 50 dkg paradicsom
    • 20 dkg hagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • só ízlés szerint
    • cukor ízlés szerint (de el is maradhat)
    • 25 dkg füstölt kolbász
    • 25 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A hagymát meghámozzuk és apróra felvágjuk. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A paradicsom csumáját kivesszük és kockákra vágjuk.

    A szalonnát apróra vágjuk, majd a zsírját kisütjük. A pörcöt kiszedjük és a visszamaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, majd amikor már levet eresztett, akkor a paprikát is, majd a négybe vágott kolbászt és sózzuk. Óvatosan a sóval, mert a kolbász és a szalonna is sós!

    Lefedjük és készre főzzük.

    A lisztből és a tojásokból kikeverjük a nokedli tésztáját, melyet forrásban lévő, sós vízbe szaggatunk és kifőzzük. Leszűrjük, majd a kész lecsóval tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá