Lecsó nokedlivel és kolbásszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg zöld paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 20 dkg hagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • só ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint (de el is maradhat)
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 25 dkg liszt
  • 3 tojás

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk és apróra felvágjuk. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A paradicsom csumáját kivesszük és kockákra vágjuk.

A szalonnát apróra vágjuk, majd a zsírját kisütjük. A pörcöt kiszedjük és a visszamaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, majd amikor már levet eresztett, akkor a paprikát is, majd a négybe vágott kolbászt és sózzuk. Óvatosan a sóval, mert a kolbász és a szalonna is sós!

Lefedjük és készre főzzük.

A lisztből és a tojásokból kikeverjük a nokedli tésztáját, melyet forrásban lévő, sós vízbe szaggatunk és kifőzzük. Leszűrjük, majd a kész lecsóval tálaljuk.