Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis tészta, ahogy mi szeretjük recept

Krumplis tészta, ahogy mi szeretjük
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • ízlés szerint száraz kolbász
    • ízlés szerint császárszalonna
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint pirospaprika
    • 400 g fodros nagykocka
    • szükség szerint zsír

    Elkészítése:

    A hagymát és a szalonnát felaprítjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

    A burgonyát megtisztítjuk, majd nagyobb hasábokra vágjuk.

    A zsíron megdinszteljük a hagymát, félrehúzzuk az edényt és megszórjuk paprikával és hozzáadjuk a krumplit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a kolbászt is beletesszük.

    Felöntjük annyi vízzel, amennyi épphogy ellepi és lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul.

    Főzzük ki a tésztát.

    A megmaradt paprikás krumplit krumplinyomóval kicsit törjük össze. Öntsük az egészet tepsibe vagy serpenyőbe. Az időközben leszűrt tésztát összekeverjük a krumplival. Adjunk hozzá sót, borsot.

    Elárulom, én most pirítottam kis császárszalonnát és kolbászt is bele. Előmelegített sütőben süssük addig, míg a teteje szép piros lesz. Egy kicsit meg is éghet, úgy a legjobb, ha ropog. A legjobb kovászos uborkával. Ennek hiányában most uborkasaláta készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá