Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát és a szalonnát felaprítjuk, a kolbászt felkarikázzuk.
A burgonyát megtisztítjuk, majd nagyobb hasábokra vágjuk.
A zsíron megdinszteljük a hagymát, félrehúzzuk az edényt és megszórjuk paprikával és hozzáadjuk a krumplit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a kolbászt is beletesszük.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi épphogy ellepi és lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul.
Főzzük ki a tésztát.
A megmaradt paprikás krumplit krumplinyomóval kicsit törjük össze. Öntsük az egészet tepsibe vagy serpenyőbe. Az időközben leszűrt tésztát összekeverjük a krumplival. Adjunk hozzá sót, borsot.
Elárulom, én most pirítottam kis császárszalonnát és kolbászt is bele. Előmelegített sütőben süssük addig, míg a teteje szép piros lesz. Egy kicsit meg is éghet, úgy a legjobb, ha ropog. A legjobb kovászos uborkával. Ennek hiányában most uborkasaláta készült.