Krumplis tészta, ahogy mi szeretjük

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint száraz kolbász
  • ízlés szerint császárszalonna
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint pirospaprika
  • 400 g fodros nagykocka
  • szükség szerint zsír

Elkészítése:

A hagymát és a szalonnát felaprítjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

A burgonyát megtisztítjuk, majd nagyobb hasábokra vágjuk.

A zsíron megdinszteljük a hagymát, félrehúzzuk az edényt és megszórjuk paprikával és hozzáadjuk a krumplit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a kolbászt is beletesszük.

Felöntjük annyi vízzel, amennyi épphogy ellepi és lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul.

Főzzük ki a tésztát.

A megmaradt paprikás krumplit krumplinyomóval kicsit törjük össze. Öntsük az egészet tepsibe vagy serpenyőbe. Az időközben leszűrt tésztát összekeverjük a krumplival. Adjunk hozzá sót, borsot.

Elárulom, én most pirítottam kis császárszalonnát és kolbászt is bele. Előmelegített sütőben süssük addig, míg a teteje szép piros lesz. Egy kicsit meg is éghet, úgy a legjobb, ha ropog. A legjobb kovászos uborkával. Ennek hiányában most uborkasaláta készült.