Krumplis nudli fahéjas porcukorral recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg főtt burgonya
- 20 dkg finomliszt vagy amennyit felvesz
- 1 kávéskanál só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A panírhoz:
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
Tetejére:
- 1-2 evőkanál porcukor
- 1-2 kávéskanál fahéj
Elkészítése:
A megfőtt, áttört és kihűt burgonyához hozzáadtam a többi alapanyagot, összekevertem és egy jól formázható tésztává gyúrtam.
A tésztát négyfelé vágtam, majd a részeket egyenként kis nudlikká formáltam.
Ezután forrásban lévő (pici sót is tettem bele + olajat) vízbe tettem. Amikor feljöttek a víz felszínére, akkor készen vannak. Kivettem és lecsepegtettem egy szűrő segítségével.
A panírhoz az alapanyagokat egy serpenyőben összekevertem és megpirítottam szép barnára. Beletettem a nudlikat és megforgattam benne.
Fahéjas porcukorral meghintettem és tálaltam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.