Krumplis nudli fahéjas porcukorral recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg főtt burgonya
- 20 dkg finomliszt vagy amennyit felvesz
- 1 kávéskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A panírhoz:
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
Tetejére:
- 1-2 evőkanál porcukor
- 1-2 kávéskanál fahéj
Elkészítése:
A megfőtt, áttört és kihűt burgonyához hozzáadtam a többi alapanyagot, összekevertem és egy jól formázható tésztává gyúrtam.
A tésztát négyfelé vágtam, majd a részeket egyenként kis nudlikká formáltam.
Ezután forrásban lévő (pici sót is tettem bele + olajat) vízbe tettem. Amikor feljöttek a víz felszínére, akkor készen vannak. Kivettem és lecsepegtettem egy szűrő segítségével.
A panírhoz az alapanyagokat egy serpenyőben összekevertem és megpirítottam szép barnára. Beletettem a nudlikat és megforgattam benne.
Fahéjas porcukorral meghintettem és tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









