Krumplis nudli fahéjas porcukorral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg főtt burgonya
- 20 dkg finomliszt vagy amennyit felvesz
- 1 kávéskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A panírhoz:
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
Tetejére:
- 1-2 evőkanál porcukor
- 1-2 kávéskanál fahéj
Elkészítése:
A megfőtt, áttört és kihűt burgonyához hozzáadtam a többi alapanyagot, összekevertem és egy jól formázható tésztává gyúrtam.
A tésztát négyfelé vágtam, majd a részeket egyenként kis nudlikká formáltam.
Ezután forrásban lévő (pici sót is tettem bele + olajat) vízbe tettem. Amikor feljöttek a víz felszínére, akkor készen vannak. Kivettem és lecsepegtettem egy szűrő segítségével.
A panírhoz az alapanyagokat egy serpenyőben összekevertem és megpirítottam szép barnára. Beletettem a nudlikat és megforgattam benne.
Fahéjas porcukorral meghintettem és tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »