Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis nudli fahéjas porcukorral recept

Krumplis nudli fahéjas porcukorral
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg főtt burgonya
    • 20 dkg finomliszt vagy amennyit felvesz
    • 1 kávéskanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A panírhoz:

    • 5 evőkanál zsemlemorzsa
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál olaj

    Tetejére:

    • 1-2 evőkanál porcukor
    • 1-2 kávéskanál fahéj

    Elkészítése:

    A megfőtt, áttört és kihűt burgonyához hozzáadtam a többi alapanyagot, összekevertem és egy jól formázható tésztává gyúrtam.

    A tésztát négyfelé vágtam, majd a részeket egyenként kis nudlikká formáltam.

    Ezután forrásban lévő (pici sót is tettem bele + olajat) vízbe tettem. Amikor feljöttek a víz felszínére, akkor készen vannak. Kivettem és lecsepegtettem egy szűrő segítségével.

    A panírhoz az alapanyagokat egy serpenyőben összekevertem és megpirítottam szép barnára. Beletettem a nudlikat és megforgattam benne.

    Fahéjas porcukorral meghintettem és tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá