Krumplis nudli fahéjas porcukorral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg főtt burgonya
- 20 dkg finomliszt vagy amennyit felvesz
- 1 kávéskanál só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A panírhoz:
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
Tetejére:
- 1-2 evőkanál porcukor
- 1-2 kávéskanál fahéj
Elkészítése:
A megfőtt, áttört és kihűt burgonyához hozzáadtam a többi alapanyagot, összekevertem és egy jól formázható tésztává gyúrtam.
A tésztát négyfelé vágtam, majd a részeket egyenként kis nudlikká formáltam.
Ezután forrásban lévő (pici sót is tettem bele + olajat) vízbe tettem. Amikor feljöttek a víz felszínére, akkor készen vannak. Kivettem és lecsepegtettem egy szűrő segítségével.
A panírhoz az alapanyagokat egy serpenyőben összekevertem és megpirítottam szép barnára. Beletettem a nudlikat és megforgattam benne.
Fahéjas porcukorral meghintettem és tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »