Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, fahéjas nudli recept

Diós, fahéjas nudli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg krumpli
    • 5 dkg vaj + 2 dkg vaj a morzsához
    • 1 mk só
    • 10 dkg liszt
    • 4 ek zsemlemorzsa
    • 3 ek porcukor
    • 4 ek darált dió
    • 1 tk fahéj

    Elkészítése:

    A krumplikat meghámozom, megmosom, felkockázom, majd bő, sós vízben puhára főzöm. Amikor megfőtt, leöntöm róla a vizet, rádobom a vajat, azzal addig keverem, míg teljesen el nem olvad, majd krumplinyomóval az egészet jól áttöröm. Langyosra hűtöm.

    Rámérem a lisztet és kézzel egynemű tésztává gyúrom.

    Nagyon enyhén lisztezett munkalapra borítom, kissé ellapítom.

    Szélesebb csíkokra szabdalom, majd ezekből a csíkokból nagyjából ujjnyi átmérőjű hengereket sodrok. A hengereket további, körülbelül 5 cm hosszú darabokra vágom.

    Minden darabot kicsit átgörgetek, formázok, hogy a végeik elvékonyodjanak. Egy közepes lábasban vizet forralok, amibe egy mk sót szórok. Amíg a víz fő, elkészítem a morzsát.

    Egy magasabb falú serpenyőben felolvasztom a 2 dkg vajat, állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítom rajta a zsemlemorzsát. Legyünk óvatosak, ha már levesszük a tűzről, még mindig pirulni fog, figyeljünk, nehogy megégjen, kevergessük még kicsit! A morzsára rászórom a porcukrot, a darált diót és a fahéjat és gondosan elkeverem.

    Amikor a víz már lobog, beleteszem a nudlik felét. 1-2 perc múlva óvatosan megkeverem. Nagyon rövid idő alatt feljönnek a víz felszínére. Ezután főzöm további 2 percig, majd szűrőkanállal az ízesített morzsára szedem, amin jól átforgatom.
    Ugyanígy járok el a nudlik másik felével is.

    Ha szeretnétek, szórhattok rá még porcukrot, merészebbek, cukorfüggők lekvárral is fogyaszthatják :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá