Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplikat meghámozom, megmosom, felkockázom, majd bő, sós vízben puhára főzöm. Amikor megfőtt, leöntöm róla a vizet, rádobom a vajat, azzal addig keverem, míg teljesen el nem olvad, majd krumplinyomóval az egészet jól áttöröm. Langyosra hűtöm.
Rámérem a lisztet és kézzel egynemű tésztává gyúrom.
Nagyon enyhén lisztezett munkalapra borítom, kissé ellapítom.
Szélesebb csíkokra szabdalom, majd ezekből a csíkokból nagyjából ujjnyi átmérőjű hengereket sodrok. A hengereket további, körülbelül 5 cm hosszú darabokra vágom.
Minden darabot kicsit átgörgetek, formázok, hogy a végeik elvékonyodjanak. Egy közepes lábasban vizet forralok, amibe egy mk sót szórok. Amíg a víz fő, elkészítem a morzsát.
Egy magasabb falú serpenyőben felolvasztom a 2 dkg vajat, állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítom rajta a zsemlemorzsát. Legyünk óvatosak, ha már levesszük a tűzről, még mindig pirulni fog, figyeljünk, nehogy megégjen, kevergessük még kicsit! A morzsára rászórom a porcukrot, a darált diót és a fahéjat és gondosan elkeverem.
Amikor a víz már lobog, beleteszem a nudlik felét. 1-2 perc múlva óvatosan megkeverem. Nagyon rövid idő alatt feljönnek a víz felszínére. Ezután főzöm további 2 percig, majd szűrőkanállal az ízesített morzsára szedem, amin jól átforgatom.
Ugyanígy járok el a nudlik másik felével is.
Ha szeretnétek, szórhattok rá még porcukrot, merészebbek, cukorfüggők lekvárral is fogyaszthatják :)