Krumplis nudli fahéjas porcukorral

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg főtt burgonya
  • 20 dkg finomliszt vagy amennyit felvesz
  • 1 kávéskanál só
  • 1 tojás

A panírhoz:

  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj

Tetejére:

  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 1-2 kávéskanál fahéj

Elkészítése:

A megfőtt, áttört és kihűt burgonyához hozzáadtam a többi alapanyagot, összekevertem és egy jól formázható tésztává gyúrtam.

A tésztát négyfelé vágtam, majd a részeket egyenként kis nudlikká formáltam.

Ezután forrásban lévő (pici sót is tettem bele + olajat) vízbe tettem. Amikor feljöttek a víz felszínére, akkor készen vannak. Kivettem és lecsepegtettem egy szűrő segítségével.

A panírhoz az alapanyagokat egy serpenyőben összekevertem és megpirítottam szép barnára. Beletettem a nudlikat és megforgattam benne.

Fahéjas porcukorral meghintettem és tálaltam.