Kolbászos paprikás krumpli recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 zeller levél
- 30 dkg kolbász
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A fokhagymát préseljük. A kolbászt karikázzuk. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk.
A szalonna szírját kisütjük és a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsíron megfinszteljük a vöröshagymát, majd félrehúzzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát, fokhagymát, köményt, sót és borsot. Jól átkeverjük, majd vissztesszük a tűzre.
Ekkor adjuk hozzá a krumplit, zeller levelet és a kolbászt, majd annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi. lefedjök, majd többször átkeverve puhára főzzük. A végén belekeverjük a kiszedett pörcöt is.
Savanyúsággal és kenyérrel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »