Kolbászos paprikás krumpli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 zeller levél
- 30 dkg kolbász
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A fokhagymát préseljük. A kolbászt karikázzuk. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk.
A szalonna szírját kisütjük és a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsíron megfinszteljük a vöröshagymát, majd félrehúzzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát, fokhagymát, köményt, sót és borsot. Jól átkeverjük, majd vissztesszük a tűzre.
Ekkor adjuk hozzá a krumplit, zeller levelet és a kolbászt, majd annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi. lefedjök, majd többször átkeverve puhára főzzük. A végén belekeverjük a kiszedett pörcöt is.
Savanyúsággal és kenyérrel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.