Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos tofu katsu curryvel recept

Kókuszos tofu katsu curryvel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Katsu curry:

    • 1 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 cm gyömbér
    • 1 teáskanál kurkuma
    • 2 evőkanál curry
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 evőkanál szójaszósz
    • 1 evőkanál barna cukor
    • 1 evőkanál paradicsompüré
    • 400 ml kókusztej
    • 350 ml zöldségleves alaplé

    Kókuszos tofu:

    • 500 g tofu
    • 2 evőkanál finomliszt
    • csipet só
    • 75 ml növényi tej
    • 50 g zsemlemorzsa (ha van, akkor lehet panko morzsa is)
    • 25 g kókuszreszelék
    • 1 evőkanál szezámmag
    • olaj (a sütéshez)

    Elkészítése:

    Catsu curry:

    Melegítsük fel az olajat egy edényben, majd tegyük rá az apróra vágott hagymát és a szintén felaprított sárgarépát. Szórjunk rá egy csipet sót és kezdjük el pirítani. Hagyjuk karamellizálódni, majd keverjük hozzá a zúzott fokhagymát és az aprított vagy reszelt gyömbért.

    Kevergessük kb 2 percig, majd adjuk hozzá a kurkumát, a curry és a finomlisztet, majd alaposan keverjük el. Ezután adjuk hozzá a paradicsompürét, a szójaszószt és a barna cukrot is.

    Végül öntsük hozzá a kókusztejet és az alaplevet, majd főzzük addig, amíg a répa megpuhul. Gyakran keverjük meg, nehogy leégjen!

    Ha megfőtt, akkor botmixerrel turmixoljuk simára és ha szükséges, akkor ízesítsük még.

    Kókuszos tofu:

    A tofut vágjuk kb ujjnyi vastag szeletekre.

    A zsemlemorzsában keverjük el a kókuszt és a szezámmagot.

    A liszthez adjuk hozzá a sót, majd lassan öntsük fel a tejjel és közben keverjük csomómentesre.

    Egy kis edényben forrósítsunk (kb ujjnyi vastagságú olaj elég lesz, nem kell hogy ellepje!) olajat. A tofu szeleteket először a lisztes-tejes keverékben mártsuk meg, majd csepegtessük le és ezután forgassuk meg az ízesített panírban.

    Végül tegyük bele a forró olajba és mindkét oldalát süssük aranybarnára. Ha megsültek, akkor szedjük papírtörlőre.

    Tálalás:

    Egy mélyebb tányérba szedjünk főtt rizst és curryt, majd tegyünk a tetejére a sült tofuból. Szórjunk rá koriandert vagy petrezselyemzöldet és adjunk mellé édes-savanyú uborkasalátát valamint lime gerezdet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek