Kókuszos tofu katsu curryvel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Katsu curry:
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 1 teáskanál kurkuma
- 2 evőkanál curry
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 400 ml kókusztej
- 350 ml zöldségleves alaplé
Kókuszos tofu:
- 500 g tofu
- 2 evőkanál finomliszt
- csipet só
- 75 ml növényi tej
- 50 g zsemlemorzsa (ha van, akkor lehet panko morzsa is)
- 25 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál szezámmag
- olaj (a sütéshez)
Elkészítése:
Catsu curry:
Melegítsük fel az olajat egy edényben, majd tegyük rá az apróra vágott hagymát és a szintén felaprított sárgarépát. Szórjunk rá egy csipet sót és kezdjük el pirítani. Hagyjuk karamellizálódni, majd keverjük hozzá a zúzott fokhagymát és az aprított vagy reszelt gyömbért.
Kevergessük kb 2 percig, majd adjuk hozzá a kurkumát, a curry és a finomlisztet, majd alaposan keverjük el. Ezután adjuk hozzá a paradicsompürét, a szójaszószt és a barna cukrot is.
Végül öntsük hozzá a kókusztejet és az alaplevet, majd főzzük addig, amíg a répa megpuhul. Gyakran keverjük meg, nehogy leégjen!
Ha megfőtt, akkor botmixerrel turmixoljuk simára és ha szükséges, akkor ízesítsük még.
Kókuszos tofu:
A tofut vágjuk kb ujjnyi vastag szeletekre.
A zsemlemorzsában keverjük el a kókuszt és a szezámmagot.
A liszthez adjuk hozzá a sót, majd lassan öntsük fel a tejjel és közben keverjük csomómentesre.
Egy kis edényben forrósítsunk (kb ujjnyi vastagságú olaj elég lesz, nem kell hogy ellepje!) olajat. A tofu szeleteket először a lisztes-tejes keverékben mártsuk meg, majd csepegtessük le és ezután forgassuk meg az ízesített panírban.
Végül tegyük bele a forró olajba és mindkét oldalát süssük aranybarnára. Ha megsültek, akkor szedjük papírtörlőre.
Tálalás:
Egy mélyebb tányérba szedjünk főtt rizst és curryt, majd tegyünk a tetejére a sült tofuból. Szórjunk rá koriandert vagy petrezselyemzöldet és adjunk mellé édes-savanyú uborkasalátát valamint lime gerezdet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »