Hozzávalók:
Katsu curry:
Kókuszos tofu:
Elkészítése:
Melegítsük fel az olajat egy edényben, majd tegyük rá az apróra vágott hagymát és a szintén felaprított sárgarépát. Szórjunk rá egy csipet sót és kezdjük el pirítani. Hagyjuk karamellizálódni, majd keverjük hozzá a zúzott fokhagymát és az aprított vagy reszelt gyömbért.
Kevergessük kb 2 percig, majd adjuk hozzá a kurkumát, a curry és a finomlisztet, majd alaposan keverjük el. Ezután adjuk hozzá a paradicsompürét, a szójaszószt és a barna cukrot is.
Végül öntsük hozzá a kókusztejet és az alaplevet, majd főzzük addig, amíg a répa megpuhul. Gyakran keverjük meg, nehogy leégjen!
Ha megfőtt, akkor botmixerrel turmixoljuk simára és ha szükséges, akkor ízesítsük még.
A tofut vágjuk kb ujjnyi vastag szeletekre.
A zsemlemorzsában keverjük el a kókuszt és a szezámmagot.
A liszthez adjuk hozzá a sót, majd lassan öntsük fel a tejjel és közben keverjük csomómentesre.
Egy kis edényben forrósítsunk (kb ujjnyi vastagságú olaj elég lesz, nem kell hogy ellepje!) olajat. A tofu szeleteket először a lisztes-tejes keverékben mártsuk meg, majd csepegtessük le és ezután forgassuk meg az ízesített panírban.
Végül tegyük bele a forró olajba és mindkét oldalát süssük aranybarnára. Ha megsültek, akkor szedjük papírtörlőre.
Egy mélyebb tányérba szedjünk főtt rizst és curryt, majd tegyünk a tetejére a sült tofuból. Szórjunk rá koriandert vagy petrezselyemzöldet és adjunk mellé édes-savanyú uborkasalátát valamint lime gerezdet.