Kemencés tarja recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
- 2 kg burgonya
- 4 sárgarépa
- 3 fej vöröshagyma
- 3 fej lilahagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 tk rozmaring
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk borsikafű
- 3 dl rozébor
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és hűtőbe tesszük fél órára.
A krumplit megpucoljuk és egy kiolajozott tepsi aljára szeleteljük, megsózzuk és elosztjuk rajta a zúzott fokhagymát. Rátesszük a húsokat, a megtisztított és negyedelt sárgarépát, lila és vöröshagymát, majd a bort aláöntjük.
Lefedjük fóliával és 300 fokos kemencébe toljuk (természetesen sütőben is elkészíthető).
90 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és még 30 percig pirítjuk a tetejét.
A húst a velesült körettel tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »