Töltött káposzta csirkehúsból recept
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- fél kg csirkecomb
- 1 fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 250 g rizs
- 3-4 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- pirospaprika
- tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A kétfajta húst ledaráljuk.
A hagymát kockára vágjuk és az olajon megdinszteljük. A fűszerekkel együtt a húshoz adjuk, majd belerakjuk a tojást és a rizst is és alaposan összekeverjük.
Közben a káposztát forró vízben leveleire szedve előfőzzük, hogy könnyebb legyen tölteni.
A vastagabb részeket levágjuk és egyesével megtöltjük a töltelékünkkel.
A fazék aljára apróra vágunk a maradék káposztából, erre jön egy réteg a megtöltött káposztából, erre pedig egy kis pirospaprika, bors és só, folytassuk a rétegezést amíg el nem fogy a káposzta.
Felöntsük vízzel hogy ellepje és lassú tűzön főzzük.
Tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










