Töltött káposzta csirkehúsból recept

Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- fél kg csirkecomb
- 1 fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 250 g rizs
- 3-4 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- pirospaprika
- tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A kétfajta húst ledaráljuk.
A hagymát kockára vágjuk és az olajon megdinszteljük. A fűszerekkel együtt a húshoz adjuk, majd belerakjuk a tojást és a rizst is és alaposan összekeverjük.
Közben a káposztát forró vízben leveleire szedve előfőzzük, hogy könnyebb legyen tölteni.
A vastagabb részeket levágjuk és egyesével megtöltjük a töltelékünkkel.
A fazék aljára apróra vágunk a maradék káposztából, erre jön egy réteg a megtöltött káposztából, erre pedig egy kis pirospaprika, bors és só, folytassuk a rétegezést amíg el nem fogy a káposzta.
Felöntsük vízzel hogy ellepje és lassú tűzön főzzük.
Tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »