Töltött káposzta csirkehúsból recept

Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- fél kg csirkecomb
- 1 fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 250 g rizs
- 3-4 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- pirospaprika
- tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A kétfajta húst ledaráljuk.
A hagymát kockára vágjuk és az olajon megdinszteljük. A fűszerekkel együtt a húshoz adjuk, majd belerakjuk a tojást és a rizst is és alaposan összekeverjük.
Közben a káposztát forró vízben leveleire szedve előfőzzük, hogy könnyebb legyen tölteni.
A vastagabb részeket levágjuk és egyesével megtöltjük a töltelékünkkel.
A fazék aljára apróra vágunk a maradék káposztából, erre jön egy réteg a megtöltött káposztából, erre pedig egy kis pirospaprika, bors és só, folytassuk a rétegezést amíg el nem fogy a káposzta.
Felöntsük vízzel hogy ellepje és lassú tűzön főzzük.
Tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »