Töltött káposzta csirkehúsból recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- fél kg csirkecomb
- 1 fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 250 g rizs
- 3-4 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- pirospaprika
- tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A kétfajta húst ledaráljuk.
A hagymát kockára vágjuk és az olajon megdinszteljük. A fűszerekkel együtt a húshoz adjuk, majd belerakjuk a tojást és a rizst is és alaposan összekeverjük.
Közben a káposztát forró vízben leveleire szedve előfőzzük, hogy könnyebb legyen tölteni.
A vastagabb részeket levágjuk és egyesével megtöltjük a töltelékünkkel.
A fazék aljára apróra vágunk a maradék káposztából, erre jön egy réteg a megtöltött káposztából, erre pedig egy kis pirospaprika, bors és só, folytassuk a rétegezést amíg el nem fogy a káposzta.
Felöntsük vízzel hogy ellepje és lassú tűzön főzzük.
Tejföllel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.