Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás csirke recept

Káposztás csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 egész csirkecomb
    • 1 kg apró savanyú káposzta
    • 30 dkg füstölt szalonna
    • 2 db alma
    • ételízesítő

    Elkészítése:

    A csirkecombokat előző nap a hajlatnál csontig bevágjuk. Megszórjuk ételízesítővel. Az étel készítése előtt a savanyú káposztát egy léből kimossuk, ha nagyon savanyúnak érezzük.

    Az alma magházát kivesszük és vastagabb karikákra vágjuk. A szalonnát 2-3 mm vastagra szeleteljük. Megfelelő méretű tepsi alját a szalonna szeletek felével kibéleljük, erre egyenletesen, lazán elterítjük a levéből kicsavart káposzta felét.

    A combokat bőrrel lefele eligazítjuk a káposzta ágyon, ezután ismét káposzta következik az előbb leírt módon.

    Végül a maradék szalonnával betakarjuk. Alufóliával szorosan lezárva, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órát pároljuk. A tepsit kivesszük a sütőből, fóliát levesszük és a húson szúrópróbát végzünk.

    Ha a hús puha, akkor a szalonnát, a felső káposzta réteget és a combokat tányérra szedjük. Visszatesszük a káposztát, ráhelyezzük az almakarikákat, majd a szalonnát, tetejére a combokat, bőrrel felfelé.

    Sütőbe vissza helyezve erősebb hőmérsékleten addig sütjük, amíg a combok bőre ropogós nem lesz. Aki a csirkebőrt nem szereti tálalás előtt húzza le, mert ha sütés előtt teszi, akkor a hús kiszárad! Friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!

    Sztori:

    A finom savanyú káposztát nagyon szeretjük, természetesen a csirkecombot és a füstölt szalonnát is. Az ötlet adja magát, tehát együtt felséges. A férjem készítette először, ő szalmaözvegy vagy agglegény ételnek hívja, mert olyan egyszerű.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá