Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás, babos pulykanyak recept

Káposztás, babos pulykanyak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg pulykanyak
    • 20 dkg tarkabab (nem kell beáztatni a babot)
    • 20 dkg szalonna
    • 2 fejhagyma
    • 1,5 evőkanál törött paprika
    • 10-15 szem bors
    • 3-4 babérlevél
    • 1,5 kg savanyú káposzta
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    Elkészítése:

    A konyhakészre előkészített pulykanyakat daraboljuk fel.

    A szalonnát vágjuk fel csíkokra, majd pirítsuk meg. A szalonna kiengedett zsírjához adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és dinszteljük meg, majd a hagymás alapban keverjük el törött paprikát. Ezután adjuk hozzá a pulykanyakat, a babot és a fűszereket.

    Engedjük fel annyi vízzel a pörköltalapot, amennyi ellepi a húst. Lassú tűzön 1,5-2 óra alatt főzzük félig puhára a húst és a babot. Főzés közben ízesítsük sóval, borssal.

    A savanyú káposztát jól nyomkodjuk ki. Ha túlságosan savanyú lenne, többször mossuk át folyó vízzel. A káposztát adjuk a pörkölthöz, majd fedő alatt főzzük a húst, a babot és a káposztát teljesen puhára.

    Az elkészült ételt kóstoljuk meg és ha kell még ízesítsük sóval, borssal.

    Friss kenyérrel és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá