Káposztás, babos pulykanyak recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg pulykanyak
- 20 dkg tarkabab (nem kell beáztatni a babot)
- 20 dkg szalonna
- 2 fejhagyma
- 1,5 evőkanál törött paprika
- 10-15 szem bors
- 3-4 babérlevél
- 1,5 kg savanyú káposzta
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A konyhakészre előkészített pulykanyakat daraboljuk fel.
A szalonnát vágjuk fel csíkokra, majd pirítsuk meg. A szalonna kiengedett zsírjához adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és dinszteljük meg, majd a hagymás alapban keverjük el törött paprikát. Ezután adjuk hozzá a pulykanyakat, a babot és a fűszereket.
Engedjük fel annyi vízzel a pörköltalapot, amennyi ellepi a húst. Lassú tűzön 1,5-2 óra alatt főzzük félig puhára a húst és a babot. Főzés közben ízesítsük sóval, borssal.
A savanyú káposztát jól nyomkodjuk ki. Ha túlságosan savanyú lenne, többször mossuk át folyó vízzel. A káposztát adjuk a pörkölthöz, majd fedő alatt főzzük a húst, a babot és a káposztát teljesen puhára.
Az elkészült ételt kóstoljuk meg és ha kell még ízesítsük sóval, borssal.
Friss kenyérrel és tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »