Juhtúrós-szalonnás puliszka recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 100 g kukoricadara
- 100 g kukoricaliszt
- 100 g kockára vágott húsos szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- 100 g juhtúró
- zsír
- vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A kukoricadarát lobogó vízzel felöntjük, majd simára keverjük.
10 percig állni hagyjuk, addig megpirítjuk a szalonnát a hagymával. Ezután hozzáadjuk a kukoricalisztet, majd szintén lobogó vízzel felöntjük, simára keverjük. Híg nokedlitészta állagúnak kell lennie, mert még a vizet felszívja. Sózzuk, borsozzuk.
Ezután rétegezzük egy tűzálló tálba, (málé-szalonna-juhtúró, etc), diónyi zsírt teszünk a tetejére és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Tálaláskor meglocsoljuk egy kis olvasztott vajjal és tetszés szerinti savanyúsággal díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.