Juhtúrós-szalonnás puliszka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 100 g kukoricadara
- 100 g kukoricaliszt
- 100 g kockára vágott húsos szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- 100 g juhtúró
- zsír
- vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A kukoricadarát lobogó vízzel felöntjük, majd simára keverjük.
10 percig állni hagyjuk, addig megpirítjuk a szalonnát a hagymával. Ezután hozzáadjuk a kukoricalisztet, majd szintén lobogó vízzel felöntjük, simára keverjük. Híg nokedlitészta állagúnak kell lennie, mert még a vizet felszívja. Sózzuk, borsozzuk.
Ezután rétegezzük egy tűzálló tálba, (málé-szalonna-juhtúró, etc), diónyi zsírt teszünk a tetejére és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Tálaláskor meglocsoljuk egy kis olvasztott vajjal és tetszés szerinti savanyúsággal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









