Juhtúrós-szalonnás puliszka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 100 g kukoricadara
- 100 g kukoricaliszt
- 100 g kockára vágott húsos szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- 100 g juhtúró
- zsír
- vaj
- só
- bors
Elkészítése:
A kukoricadarát lobogó vízzel felöntjük, majd simára keverjük.
10 percig állni hagyjuk, addig megpirítjuk a szalonnát a hagymával. Ezután hozzáadjuk a kukoricalisztet, majd szintén lobogó vízzel felöntjük, simára keverjük. Híg nokedlitészta állagúnak kell lennie, mert még a vizet felszívja. Sózzuk, borsozzuk.
Ezután rétegezzük egy tűzálló tálba, (málé-szalonna-juhtúró, etc), diónyi zsírt teszünk a tetejére és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Tálaláskor meglocsoljuk egy kis olvasztott vajjal és tetszés szerinti savanyúsággal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »