Húsos rácos burgonya recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 kg burgonya
- 30 dkg lecsó
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 dl tejföl
- 2 közepes vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál paprikakrém
- 3 teáskanál só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük és megpucoljuk, majd felkarikázzuk.
A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk kevés olajon megpároljuk, meghintjük piros paprikával. Rátesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk és megfőzzük.
Egy kiolajozott tepsi aljára teszünk egy sor burgonyát, majd a lecsó felével meglocsoljuk, majd a darált húst egyenletesen elosztjuk. A húsra szintén lecsót teszünk és vékonyra szelet szalonnával befedjük.
Burgonya szeletekkel betakarjuk,tejföllel meglocsoljuk és megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

