Húsos rácos burgonya recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 kg burgonya
- 30 dkg lecsó
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 dl tejföl
- 2 közepes vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál paprikakrém
- 3 teáskanál só
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük és megpucoljuk, majd felkarikázzuk.
A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk kevés olajon megpároljuk, meghintjük piros paprikával. Rátesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk és megfőzzük.
Egy kiolajozott tepsi aljára teszünk egy sor burgonyát, majd a lecsó felével meglocsoljuk, majd a darált húst egyenletesen elosztjuk. A húsra szintén lecsót teszünk és vékonyra szelet szalonnával befedjük.
Burgonya szeletekkel betakarjuk,tejföllel meglocsoljuk és megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd
Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet
Tovább olvasom »Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »