Húsos rácos burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg lecsó
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 dl tejföl
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 2 teáskanál paprikakrém
  • 3 teáskanál só
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük és megpucoljuk, majd felkarikázzuk.

A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk kevés olajon megpároljuk, meghintjük piros paprikával. Rátesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk és megfőzzük.

Egy kiolajozott tepsi aljára teszünk egy sor burgonyát, majd a lecsó felével meglocsoljuk, majd a darált húst egyenletesen elosztjuk. A húsra szintén lecsót teszünk és vékonyra szelet szalonnával befedjük.

Burgonya szeletekkel betakarjuk,tejföllel meglocsoljuk és megsütjük.