Húsmuffin krumpli lepénnyel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- ételízesítő
- só, bors
- kakukkfű
- oregánó
- bazsalikom
- pirospaprika
- 1 kisebb karfiol
- 1 csomag bacon
- 10 dkg füstölt sajt fél fej lila hagyma
Krumpli lepényhez:
- 1 kg krumpli
- 30 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 l tej
- 1 evőkanál só
- 1 csokor snidling vagy fél fej hagyma
- 15 dkg szalonna
- zsír vagy vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A darált húst ételízesítővel, kevés sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal és egy kávéskanál pirospaprikával ízesítem. Hozzáadok egy fél fej felaprított lilahagymát.
A karfiolt rózsáira szedem, enyhén sós vízben puhára főzöm (kb. 4-5 perc).
Egy muffin-sütőformát kibélelek szeletelt baconnel úgy, hogy a szalonna túllógjon a mélyedéseken.
Mindegyik formába 1 púpos evőkanálnyi húsmasszát nyomkodok. Az összes tetejére egy pici karfiolrózsát, majd reszelt füstölt sajtot teszek, aztán ismét egy fél evőkanálnyi hússal fedem be.
Végül betakarom a hús-muffinokat a bacon lelógó végeivel. 180 fokon kb. 1 órát sütöm.
A krumplit meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.
Egy nagyobb méretű tepsit vastagon kikenünk zsiradékkal.
A leszelt krumplit az aljára terítjük, kissé megsózzuk.
A tojásokat kikeverjük a liszttel és a tejjel, amit megsózunk és ízesítünk a felaprított snidlinggel vagy hagymával.
Ezt a keveréket a krumplira öntjük, és 180 fokon elkezdjük sütni.
Kb. 20 perc elteltével a felaprított szalonnát a tetejére szórjuk, és sütjük még kb. 40 percig.