Húsmuffin krumpli lepénnyel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • ételízesítő
  • só, bors
  • kakukkfű
  • oregánó
  • bazsalikom
  • pirospaprika
  • 1 kisebb karfiol
  • 1 csomag bacon
  • 10 dkg füstölt sajt fél fej lila hagyma

Krumpli lepényhez:

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 l tej
  • 1 evőkanál só
  • 1 csokor snidling vagy fél fej hagyma
  • 15 dkg szalonna
  • zsír vagy vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

A darált húst ételízesítővel, kevés sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal és egy kávéskanál pirospaprikával ízesítem. Hozzáadok egy fél fej felaprított lilahagymát.

A karfiolt rózsáira szedem, enyhén sós vízben puhára főzöm (kb. 4-5 perc).

Egy muffin-sütőformát kibélelek szeletelt baconnel úgy, hogy a szalonna túllógjon a mélyedéseken.

Mindegyik formába 1 púpos evőkanálnyi húsmasszát nyomkodok. Az összes tetejére egy pici karfiolrózsát, majd reszelt füstölt sajtot teszek, aztán ismét egy fél evőkanálnyi hússal fedem be.

Végül betakarom a hús-muffinokat a bacon lelógó végeivel. 180 fokon kb. 1 órát sütöm.

A krumplit meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.

Egy nagyobb méretű tepsit vastagon kikenünk zsiradékkal.

A leszelt krumplit az aljára terítjük, kissé megsózzuk.

A tojásokat kikeverjük a liszttel és a tejjel, amit megsózunk és ízesítünk a felaprított snidlinggel vagy hagymával.

Ezt a keveréket a krumplira öntjük, és 180 fokon elkezdjük sütni.

Kb. 20 perc elteltével a felaprított szalonnát a tetejére szórjuk, és sütjük még kb. 40 percig.