Hozzávalók:
Krumpli lepényhez:
Elkészítése:
A darált húst ételízesítővel, kevés sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal és egy kávéskanál pirospaprikával ízesítem. Hozzáadok egy fél fej felaprított lilahagymát.
A karfiolt rózsáira szedem, enyhén sós vízben puhára főzöm (kb. 4-5 perc).
Egy muffin-sütőformát kibélelek szeletelt baconnel úgy, hogy a szalonna túllógjon a mélyedéseken.
Mindegyik formába 1 púpos evőkanálnyi húsmasszát nyomkodok. Az összes tetejére egy pici karfiolrózsát, majd reszelt füstölt sajtot teszek, aztán ismét egy fél evőkanálnyi hússal fedem be.
Végül betakarom a hús-muffinokat a bacon lelógó végeivel. 180 fokon kb. 1 órát sütöm.
A krumplit meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.
Egy nagyobb méretű tepsit vastagon kikenünk zsiradékkal.
A leszelt krumplit az aljára terítjük, kissé megsózzuk.
A tojásokat kikeverjük a liszttel és a tejjel, amit megsózunk és ízesítünk a felaprított snidlinggel vagy hagymával.
Ezt a keveréket a krumplira öntjük, és 180 fokon elkezdjük sütni.
Kb. 20 perc elteltével a felaprított szalonnát a tetejére szórjuk, és sütjük még kb. 40 percig.