Hóstyai borda recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj
- étolaj
- 5 dl húsleves
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 15 dkg vargánya gomba szeletelve
- 15 dkg konzerv kukorica
- 1 db piros paprika
- 7 db koktél paradicsom
- 15 dkg ecetes uborka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 tk (házi) paprikakrém
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 tk (házi) vegeta
Elkészítése:
A sertéskarajt szeletekre vágjuk, majd kissé kiklopfoljuk.
Kevés felforrósított zsiradékon hirtelen átsütjük a hósok mindkét oldalát, majd ráöntünk 3 dl húslevest és puhára pároljuk fedő alatt.
Felforrósított zsiradékon megfonnyasztom a meghámozott és felaprított hagymát és a gombát. Saját levében puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, az apróra vágott paprikát, a félbe vágott paradicsomokat és a szeletelt savanyú uborkát. Ízesítjük sóval, borssal, paprikakrémmel és vegetával.
Ha kissé összeestek a zöldségek, akkor rászórjuk a lisztet és 1-2 percig pirítjuk, majd felengedjük a maradék húslével és állandó keverés mellett felforraljuk. Hozzátesszük a húsokat és már kész is.
Köretként tésztát főztem ki.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »