Hóstyai borda recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj
- étolaj
- 5 dl húsleves
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 15 dkg vargánya gomba szeletelve
- 15 dkg konzerv kukorica
- 1 db piros paprika
- 7 db koktél paradicsom
- 15 dkg ecetes uborka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 tk (házi) paprikakrém
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 tk (házi) vegeta
Elkészítése:
A sertéskarajt szeletekre vágjuk, majd kissé kiklopfoljuk.
Kevés felforrósított zsiradékon hirtelen átsütjük a hósok mindkét oldalát, majd ráöntünk 3 dl húslevest és puhára pároljuk fedő alatt.
Felforrósított zsiradékon megfonnyasztom a meghámozott és felaprított hagymát és a gombát. Saját levében puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, az apróra vágott paprikát, a félbe vágott paradicsomokat és a szeletelt savanyú uborkát. Ízesítjük sóval, borssal, paprikakrémmel és vegetával.
Ha kissé összeestek a zöldségek, akkor rászórjuk a lisztet és 1-2 percig pirítjuk, majd felengedjük a maradék húslével és állandó keverés mellett felforraljuk. Hozzátesszük a húsokat és már kész is.
Köretként tésztát főztem ki.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »