Hamis bélszín tejszínes mártásban recept

Hozzávalók:
- 1 kg hús (eredeti receptben marhabélszín) én most lapockát használtam ezért hamis
- 2 szál fehérrépa
- 5 szál sárgarépa
- 1 kis fej zeller
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 250 ml tejszín
- 1 fél citromból nyert citromlé
- 4 db babérlevél
- feketebors ízlés szerint
- 1 ek mustár
- só ízlés szerint
- 1 ek cukor
- 2 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
A húst megmossuk, felszeleteljük és megsózzuk.
A zöldségeket olajon/zsíron megdinszteljük, mellérakjuk a húst és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a borsot és a babérleveleket.
30-40 percig főzzük, míg a hús megpuhul, majd kiszedjük.
A zöldségekhez adjuk a citromlevet (vagy 1-2 ek ecetet), felforraljuk, majd belekeverjük a mustárt is.
Levesszük a tűzről, a zöldségeket botmixerrel simára turmixoljuk és visszatesszük a tűzre.
Hozzáadjuk a tejszínt, sót, cukrot, lisztet, és állandó keverés mellett besűrítjük. Rövid ideig forraljuk, majd visszatesszük a felszeletelt húst és így is hagyjuk forrni picit.
Knédlivel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »