Hamis bélszín tejszínes mártásban recept

Hozzávalók:
- 1 kg hús (eredeti receptben marhabélszín) én most lapockát használtam ezért hamis
- 2 szál fehérrépa
- 5 szál sárgarépa
- 1 kis fej zeller
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 250 ml tejszín
- 1 fél citromból nyert citromlé
- 4 db babérlevél
- feketebors ízlés szerint
- 1 ek mustár
- só ízlés szerint
- 1 ek cukor
- 2 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
A húst megmossuk, felszeleteljük és megsózzuk.
A zöldségeket olajon/zsíron megdinszteljük, mellérakjuk a húst és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a borsot és a babérleveleket.
30-40 percig főzzük, míg a hús megpuhul, majd kiszedjük.
A zöldségekhez adjuk a citromlevet (vagy 1-2 ek ecetet), felforraljuk, majd belekeverjük a mustárt is.
Levesszük a tűzről, a zöldségeket botmixerrel simára turmixoljuk és visszatesszük a tűzre.
Hozzáadjuk a tejszínt, sót, cukrot, lisztet, és állandó keverés mellett besűrítjük. Rövid ideig forraljuk, majd visszatesszük a felszeletelt húst és így is hagyjuk forrni picit.
Knédlivel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »