Göngyölt hús vaslábasban recept

Hozzávalók:
- 5 szelet csont nélküli karaj
- 5 csík bacon szalonna
- 5 kisebb, egész burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 1 kisebb paradicsom
- 2-3 ek libazsír
- dijoni mustár, só, bors, pár kanál tejföl
Elkészítése:
A karaj szeletekről levágjuk a zsírréteget, hogy ne ugorjon össze a hús, és egész vékonyra klopfoljuk.
Fektessünk mindegyik szeletre 1-1 csík bacon szalonnát, rakjuk tálcára és fóliával fedjük be.
Másnap meghámozzuk a burgonyát, akkorákat, amilyen széles a hússzeletünk.
A krumplira rátekerjük a szalonnás húscsíkokat, a végét egy fogpiszkálóval átbökjük úgy, hogy a krumpliba is belenyomódjon.
A szokásos módon készítsünk egy finom, kevés vízzel felöntött pörköltszaftot és szépen sorba rendezzük el benne a göngyölegeket.
Fedő alatt puhára pároljuk, időnként két villa segítségével megforgatjuk.
Akkor jó, ha egy hústűt könnyedén át tudunk szúrni a krumplin. Amikor puha, pár kanál tejfölt adunk hozzá és összerázogatjuk a főzőedényt
Tipp:
A húst előző nap be kell pácolni, hogy érlelődni tudjon, mert úgy lesz finom.
Kenjük be a húsokat a mustárral és szórjuk meg kevés sóval és borssal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »