Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombával töltött kelkáposzta levél recept

Gombával töltött kelkáposzta levél
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 db tenyérnyi kelkáposzta levél
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 zsemle
    • kb 5 cm-es póréhagyma
    • 4 nagy gomba
    • 4 közepes burgonya
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés zsiradék
    • só, bors, petrezselyemzöld ízlés szerint
    • tejföl

    Elkészítése:

    A kelkáposzta leveleket félig megfőzzük.

    A burgonyát hámozva, karikára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

    A zsemlét apró kockára vágva megpirítjuk.

    A vöröshagymát apróra, a póréhagymát félkarikára vágva félig megpároljuk kevés zsiradékon. Beletesszük a nagy lyukú reszelőn lereszelt gombát és kb 5-10 percig pároljuk. Utána belekerül a zsemlekocka, átforgatjuk és beleöntjük a felvert tojásokat, majd sózzuk és borsozzuk. Addig sütjük, ameddig a tojás majdnem teljesen meg nem keményedik.

    A kész tölteléket a kelkáposzta levelekbe töltjük, mint a töltött káposztát szoktuk.

    Egy sütőedény kicsit kikenünk zsiradékkal, majd belerendezzük a főtt burgonyát és a tetejére rátültetjük a megtöltött leveleket.

    A serpenyőben, amiben a tölteléket készítettük, teszünk fél evőkanál zsiradékot, két evőkanál tejfölt és összemelegítjük, majd rákenjük a töltelékek tetejére.

    200 fokon kb 20-25 percig sütjük.

    Tipp:

    Fűszerezni másféle fűszerrel is lehet, kinek-kinek ízlése szerint (kakukkfű, oregánó, majoránna, stb).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá