Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-bolognais pite recept

Gombás-bolognais pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 175 g 20 %-os tejföl

    Töltelék:

    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 nagy doboz paradicsomkonzerv (20 %-os)
    • fél kg darált marha vagy sertés-marha hús vegyesen
    • 5-6 nagy fej csiperkegomba
    • bors
    • majoránna
    • oregánó
    • bazsalikom
    • petrezselyem

    Összeállítás:

    • 15 dkg reszelt sajt
    • szezámmag

    Elkészítése: A tészta összetevőit egy nagy tálban összegyúrom, majd a hűtőbe teszem pihenni, amíg a szósz elkészül.

    A hagymát apró kockákra vágom, kevés olajon dinsztelem, majd hozzáadom darált húst és fehéredésig pirítom. A húsra még nyersen teszek sót és borsot. Amíg a hús pirul, a gombákat megtisztítom és vékony csíkokra szeletelem.

    A hús fehéredése után a gombát is a lábasba teszem és addig pirítom, amíg nagyjából összeesik, de még marad benne némi víz is. Ezután felöntöm a paradicsompürével, zöldfűszerekkel és pici cukorral ízesítem, majd kb 5 percig forralom.

    Amikor kész a töltelék, a tésztát 2/3-1/3 arányban szétosztom. A nagyobbik részt kinyújtom és kibélelem vele a piteformát. Erre öntöm a szószt, megszórom a reszelt sajttal, majd a félretett tésztát is kinyújtom és befedem vele a tölteléket.

    Érdemes kicsit összecsipkedni a két tészta oldalát, hogy ne folyjon ki sülés közben a húsos töltelék.

    A tetejére szezámmagot szórok, majd 180 fokon, kb 45 perc alatt pirosra sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá