Fűszeres császárhús lecsós krumpliágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet bőrös császárhús (1,5 kg)
Páchoz:
- 1 ek őrölt csemege paprika
- kevés őrölt csípős paprika
- só
- őrölt bors
- kevés étolaj
- morzsolt kakukkfű
Lecsós krumplihoz:
- 2 kg krumpli
- 40 dkg lecsópaprika
- 40 dkg paradicsom
- 3 fej főzőhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítése:
A hússzeletek pácolását a sütés előtt 24 órával elvégezzük. A császárszeleteket bedörzsöljük a sóval, a borssal, a csemege és a csípős paprikával, és olajos kézzel beléjük is masszírozzuk azokat. 1 teljes napot állni hagyjuk egymásra fektetve, lefóliázott edényben.
Másnap a krumplikat megtisztítjuk, majd hasábra vágjuk. Ez kerül a tepsi aljára. Erre tesszük a feldarabolt paprikát, a paradicsomot, a felszelt hagymát és a zúzott fokhagymát.
Megsózzuk, és rátesszük a császárszeletek. Alufólia alatt sütjük közepes hőfokon (180 fok) 40 percig.
A lecsós krumpli is átvette enyhén a hús fűszeres, nagyon enyhén csípős ízét, ezzel kellemes összhangot képzett a köret és a hús. Együtt is lett tálalva, igazi harmóniában. Nem párologtattuk el a bőséges levet, amit a zöldségek, és a hús engedett magából, mert a család összes tagjának ilyen az ízlése. Villával ettük, és nem foglalkozva az etikettel, fogyasztás közben alaposan széttörtük a krumplit, ami így elkeveredett a zöldségek és a hús finom, fűszeres levével.
Tipp:
Nejem remek háziasszony, épp ezért mivel lebetegedtem, ezt az ételt az Ő nagymértékű közreműködésével készítettük. Mondhatnám, a munka javát Ő vállalta magára. Nem is tudtam volna mit tenni jelenlegi állapotomban! Az étel nagyon finom lett, én meg szívesem leírtam, hogyan készült.
A fűszeres császárhús lecsós krumpliágyon kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »