Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstölt húsos rizottó recept

Füstölt húsos rizottó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg rizs
    • 30 dkg füstölt hús
    • 6 db füstölt virsli
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 10-10 dkg gomba, zöldborsó, kukorica, sárgarépa, zeller
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • zsiradék
    • só, bors, őrölt kömény, kurkuma, majoránna, gyömbér, petrezselyemzöld ízlés szerint

    Elkészítése:

    A rizst és a metéltre vágott füstölt húst felforrósított zsiradékon mégpirítom. Forró vízzel vagy forró alaplével (kb 6 dl) felöntöm.

    A sajton és a virslin kívül, minden hozzávalót apróra vágva belekverek a rizses-húsos alapba. Kicsi lángon illetve lángelosztón sűrűn kevergetve puhára főzöm.

    Amikor már majdnem teljesen beitta a levét, akkor hozzákeverem a virsli karikákat.

    Ha teljesen beszívra a levét és kellően puha, akkor az egészet átöntöm egy tűzálló tálba. Ráreszelem a sajtot és forró sütőben pirosra sütöm.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá