Füstölt húsos rizottó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 30 dkg füstölt hús
- 6 db füstölt virsli
- 15 dkg füstölt sajt
- 10-10 dkg gomba, zöldborsó, kukorica, sárgarépa, zeller
- 1 nagy fej vöröshagyma
- zsiradék
- só, bors, őrölt kömény, kurkuma, majoránna, gyömbér, petrezselyemzöld ízlés szerint
Elkészítése:
A rizst és a metéltre vágott füstölt húst felforrósított zsiradékon mégpirítom. Forró vízzel vagy forró alaplével (kb 6 dl) felöntöm.
A sajton és a virslin kívül, minden hozzávalót apróra vágva belekverek a rizses-húsos alapba. Kicsi lángon illetve lángelosztón sűrűn kevergetve puhára főzöm.
Amikor már majdnem teljesen beitta a levét, akkor hozzákeverem a virsli karikákat.
Ha teljesen beszívra a levét és kellően puha, akkor az egészet átöntöm egy tűzálló tálba. Ráreszelem a sajtot és forró sütőben pirosra sütöm.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »