Füstölt húsos rizottó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 30 dkg füstölt hús
- 6 db füstölt virsli
- 15 dkg füstölt sajt
- 10-10 dkg gomba, zöldborsó, kukorica, sárgarépa, zeller
- 1 nagy fej vöröshagyma
- zsiradék
- só, bors, őrölt kömény, kurkuma, majoránna, gyömbér, petrezselyemzöld ízlés szerint
Elkészítése:
A rizst és a metéltre vágott füstölt húst felforrósított zsiradékon mégpirítom. Forró vízzel vagy forró alaplével (kb 6 dl) felöntöm.
A sajton és a virslin kívül, minden hozzávalót apróra vágva belekverek a rizses-húsos alapba. Kicsi lángon illetve lángelosztón sűrűn kevergetve puhára főzöm.
Amikor már majdnem teljesen beitta a levét, akkor hozzákeverem a virsli karikákat.
Ha teljesen beszívra a levét és kellően puha, akkor az egészet átöntöm egy tűzálló tálba. Ráreszelem a sajtot és forró sütőben pirosra sütöm.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »