Füstölt húsos rizottó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 30 dkg füstölt hús
  • 6 db füstölt virsli
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10-10 dkg gomba, zöldborsó, kukorica, sárgarépa, zeller
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • só, bors, őrölt kömény, kurkuma, majoránna, gyömbér, petrezselyemzöld ízlés szerint

Elkészítése:

A rizst és a metéltre vágott füstölt húst felforrósított zsiradékon mégpirítom. Forró vízzel vagy forró alaplével (kb 6 dl) felöntöm.

A sajton és a virslin kívül, minden hozzávalót apróra vágva belekverek a rizses-húsos alapba. Kicsi lángon illetve lángelosztón sűrűn kevergetve puhára főzöm.

Amikor már majdnem teljesen beitta a levét, akkor hozzákeverem a virsli karikákat.

Ha teljesen beszívra a levét és kellően puha, akkor az egészet átöntöm egy tűzálló tálba. Ráreszelem a sajtot és forró sütőben pirosra sütöm.

Jó étvágyat!