Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-tejfölös-gombás tokány recept

Fokhagymás-tejfölös-gombás tokány
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg kockázott pulykamell vagy comb (hús bármi lehet, karaj, tarja, comb)
    • 10 dkg szeletelt gomba
    • 1 kis pohár tejföl vagy natúr joghurt
    • 1 kisebb fej fokhagyma (aki nem nagyon szereti tehet bele kevesebbet is)
    • 1 só, bors
    • 2-3 kanál liszt a sűrítéshez
    • 0,5 kg kagyló tészta vagy 20-25 dkg rizs

    Elkészítése:
    A húst kis kockákra, vagy csíkokra vágjuk, majd olajon megpirítjuk a gombával együtt. Amikor már fehér, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Főzés közben ha elfövi a levét öntsünk hozzá. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Amikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk az összezúzott, vagy lereszelt fokhagymát. Kiveszünk egy picit a levéből és csomómentesen elkeverjük 2-3 kanál liszttel és a tejföllel, majd besűrítjük.
    Kagyló tésztával, vagy rizzsel tálaljuk.
    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá