Fokhagymás-tejfölös-gombás tokány

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 0,5 kg kockázott pulykamell vagy comb (hús bármi lehet, karaj, tarja, comb)
  • 10 dkg szeletelt gomba
  • 1 kis pohár tejföl vagy natúr joghurt
  • 1 kisebb fej fokhagyma (aki nem nagyon szereti tehet bele kevesebbet is)
  • 1 só, bors
  • 2-3 kanál liszt a sűrítéshez
  • 0,5 kg kagyló tészta vagy 20-25 dkg rizs

Elkészítése:
A húst kis kockákra, vagy csíkokra vágjuk, majd olajon megpirítjuk a gombával együtt. Amikor már fehér, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Főzés közben ha elfövi a levét öntsünk hozzá. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Amikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk az összezúzott, vagy lereszelt fokhagymát. Kiveszünk egy picit a levéből és csomómentesen elkeverjük 2-3 kanál liszttel és a tejföllel, majd besűrítjük.
Kagyló tésztával, vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!