Fokhagymás besamelben sült krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg sárga burgonya
- 4 dl tej
- 4 dkg vaj
- 1 púpos ek finomliszt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint parmezán
- ízlés szerint metélőhagyma
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, jénai tálba karikázzuk.
Elkészítjük a besamelt. Vajat hevítünk, megsózzuk, beleszórjuk a lisztet, majd felöntjük hideg tejjel és sűrű mártás főzünk belőle, majd belekeverjük a préselt fokhagymát és újra ízesítjük sóval, borssal.
Ráöntjük a besamelt a burgonyára, megszórjuk parmezánnal és előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor megszórjuk a metélőhagymával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










