Fokhagymás besamelben sült krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sárga burgonya
  • 4 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 1 púpos ek finomliszt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint parmezán
  • ízlés szerint metélőhagyma

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, jénai tálba karikázzuk.

Elkészítjük a besamelt. Vajat hevítünk, megsózzuk, beleszórjuk a lisztet, majd felöntjük hideg tejjel és sűrű mártás főzünk belőle, majd belekeverjük a préselt fokhagymát és újra ízesítjük sóval, borssal.

Ráöntjük a besamelt a burgonyára, megszórjuk parmezánnal és előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor megszórjuk a metélőhagymával.