Fokhagymás báránysült vegyes körettel, vegyes friss salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg bárány színhús
- fél dl étolaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- 4-5 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A bárányhúst alaposan hártyázzuk le, szemernyi faggyú, vagy fehér inas rész ne maradjon benne.
A húsból személyenként 2-2 féltenyérnyi érmét vágjunk, melyet a nagy kés hátával kissé megcsapkodunk (nem klopfoljuk). Sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben az olajat jól felforrósítjuk, az érmék mindkét oldalát hirtelen megsütjük, majd aláöntjük a bort és annyi vizet, hogy ellepje.
Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, nem fontos összevágni, szét fog sülni.
Fedő alatt, a folyadékot időnként ellenőrizve, legalább 2 óra hosszat pároljuk, majd ha megpuhult, a fedőt levéve zsírjára sütjük.
Tepsiben sült burgonyával, savanyúsággal, illetve salátával tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









