Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás báránysült vegyes körettel, vegyes friss salátával recept

Fokhagymás báránysült vegyes körettel, vegyes friss salátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg bárány színhús
    • fél dl étolaj
    • 1,5 dl száraz fehérbor
    • bors
    • 4-5 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A bárányhúst alaposan hártyázzuk le, szemernyi faggyú, vagy fehér inas rész ne maradjon benne.

    A húsból személyenként 2-2 féltenyérnyi érmét vágjunk, melyet a nagy kés hátával kissé megcsapkodunk (nem klopfoljuk). Sózzuk, borsozzuk.

    Egy serpenyőben az olajat jól felforrósítjuk, az érmék mindkét oldalát hirtelen megsütjük, majd aláöntjük a bort és annyi vizet, hogy ellepje.

    Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, nem fontos összevágni, szét fog sülni.

    Fedő alatt, a folyadékot időnként ellenőrizve, legalább 2 óra hosszat pároljuk, majd ha megpuhult, a fedőt levéve zsírjára sütjük.

    Tepsiben sült burgonyával, savanyúsággal, illetve salátával tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá