Fokhagymás báránysült vegyes körettel, vegyes friss salátával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg bárány színhús
- fél dl étolaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- 4-5 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A bárányhúst alaposan hártyázzuk le, szemernyi faggyú, vagy fehér inas rész ne maradjon benne.
A húsból személyenként 2-2 féltenyérnyi érmét vágjunk, melyet a nagy kés hátával kissé megcsapkodunk (nem klopfoljuk). Sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben az olajat jól felforrósítjuk, az érmék mindkét oldalát hirtelen megsütjük, majd aláöntjük a bort és annyi vizet, hogy ellepje.
Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, nem fontos összevágni, szét fog sülni.
Fedő alatt, a folyadékot időnként ellenőrizve, legalább 2 óra hosszat pároljuk, majd ha megpuhult, a fedőt levéve zsírjára sütjük.
Tepsiben sült burgonyával, savanyúsággal, illetve salátával tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »