Fokhagymás báránysült vegyes körettel, vegyes friss salátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Fokhagymás báránysült vegyes körettel, vegyes friss salátával

Hozzávalók:

  • 80 dkg bárány színhús
  • fél dl étolaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • bors
  • 4-5 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A bárányhúst alaposan hártyázzuk le, szemernyi faggyú, vagy fehér inas rész ne maradjon benne.

A húsból személyenként 2-2 féltenyérnyi érmét vágjunk, melyet a nagy kés hátával kissé megcsapkodunk (nem klopfoljuk). Sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben az olajat jól felforrósítjuk, az érmék mindkét oldalát hirtelen megsütjük, majd aláöntjük a bort és annyi vizet, hogy ellepje.

Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, nem fontos összevágni, szét fog sülni.

Fedő alatt, a folyadékot időnként ellenőrizve, legalább 2 óra hosszat pároljuk, majd ha megpuhult, a fedőt levéve zsírjára sütjük.

Tepsiben sült burgonyával, savanyúsággal, illetve salátával tálalhatjuk.