Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Svéd húsgolyók recept

Svéd húsgolyók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A húsgolyókhoz:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 50 dkg darált marhahús
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1 dl főzőtejszín
    • 2 szem főtt krumpli
    • 2 fej hagyma
    • 1 evőkanál vaj
    • petrezselyem
    • 1/2 kávéskanál aprított chili
    • bors
    • 3 evőkanál vaj
    • 3 evőkanál olaj

    A mártáshoz:

    • 1 evőkanál liszt
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 húsleveskocka
    • bors

    Elkészítése:

    A finomra vágott hagymát a vajon megpároljuk. A darált húst, ha nem elég finomra van darálva, újra átdaráljuk. Hozzáadjuk a hagymát, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a főzőtejszínt, a tört főtt krumplit, a felaprított petrezselymet, a chilit, és ízesítjük sóval, borssal. Jól eldolgozzuk, majd nedves kézzel kisebb golyókat formálunk belőle, amit tálcára teszünk. 1 órán át hideg helyen pihentetjük.

    Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékokat, és a húsgolyókat kb. 8-10 perc alatt pirosra sütjük. (Ezt a mennyiséget normál méretű serpenyőben kétszerre lehet kisütni.)

    A húsgolyókat félretesszük meleg helyre, majd a visszamaradt zsiradékban a lisztet kissé megpirítjuk, felöntjük vízzel, főzőtejszínnel, és belemorzsoljuk a húsleveskockát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól kiforraljuk. Kevés Worcestershire szósszal ízesíthető, ha nem elég markáns az íze.

    Krumplipürével és ribizli- vagy áfonyalekvárral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá