Hozzávalók:
A húsgolyókhoz:
A mártáshoz:
Elkészítése:
A finomra vágott hagymát a vajon megpároljuk. A darált húst, ha nem elég finomra van darálva, újra átdaráljuk. Hozzáadjuk a hagymát, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a főzőtejszínt, a tört főtt krumplit, a felaprított petrezselymet, a chilit, és ízesítjük sóval, borssal. Jól eldolgozzuk, majd nedves kézzel kisebb golyókat formálunk belőle, amit tálcára teszünk. 1 órán át hideg helyen pihentetjük.
Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékokat, és a húsgolyókat kb. 8-10 perc alatt pirosra sütjük. (Ezt a mennyiséget normál méretű serpenyőben kétszerre lehet kisütni.)
A húsgolyókat félretesszük meleg helyre, majd a visszamaradt zsiradékban a lisztet kissé megpirítjuk, felöntjük vízzel, főzőtejszínnel, és belemorzsoljuk a húsleveskockát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól kiforraljuk. Kevés Worcestershire szósszal ízesíthető, ha nem elég markáns az íze.
Krumplipürével és ribizli- vagy áfonyalekvárral tálaljuk.