Stefánia vagdalt torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg sertés darálthús
- 2 fej vöröshagyma
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 7+2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk őrölt bors
- 1 tk só
- 1 tk fasírt fűszerkeverék
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 cs petrezselyemzöld vagy 2 ek morzsolt tasakos
- 1 ek étolaj
- 2 ek panírmorzsa
Elkészítése:
7 tojást keményre főzünk, hideg vízzel lehűtjük, lehéjazzuk és félretesszük.
A darálthúshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, 2 egész tojást, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd alaposan elkeverjük, összegyújuk.
Egy 23 cm átmérőjű kuglóf sütőformát (fém vagy szilikon teljesen mindegy, egyikbe sem ragad bele) kikenünk étolajjal és megszórjuk panír vagy zsemlemorzsával.
A bekevert fasírthús felét belenyomkodjuk a formába, körberakjuk a főtt tojásokat, majd a másik felét is rátesszük és kézzel vagy egy kanállal kissé lenyomkodjuk főleg a széleinél, hogy a hús felvegye a forma alakját.
Egy tepsibe beletesszük az előkészített stefániát és 210 fokosra előmelegített sütőbe téve 90 percig sütjük.
Ezután kivesszük a sütőből, a tetejére ráhelyezünk egy sütőlemezt, majd egy határozott mozdulattal átfordítjuk, leszedjük róla a sütőformát és visszatesszük a sütőbe, de most már csak 190 fokon sütjük (légkeveréssel), hogy kissé megpiruljon a külseje.
Végül miután megsült a stefánia, kivesszük a sütőből, 10-15 percet pihentetjük és tálcára átrakva tálaljuk.
A családom nagyon szereti, mi most krumplifőzelékkel fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok!