Sajttal, sonkával töltött fasírt recept
Hozzávalók:
- 1 kg hús darálva
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 zsemle vagy kb negyed kiló kenyérbél kockákra vágva
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, őrölt bors
- 20 dkg kockákra vágott sajt
- 20 dkg kockára vágott sonka
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk.
A húst és a kinyomkodott zsemlét, a sajton és sonkán kívül, az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk.
A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot és sonkát teszünk (a hús minden oldalról jól fedje be a tölteléket, nehogy a sajt sülés közben kifolyjon!).
A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









