Sajttal, sonkával töltött fasírt recept

Hozzávalók:
- 1 kg hús darálva
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 zsemle vagy kb negyed kiló kenyérbél kockákra vágva
- 1 evőkanál pirospaprika
- só, őrölt bors
- 20 dkg kockákra vágott sajt
- 20 dkg kockára vágott sonka
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk.
A húst és a kinyomkodott zsemlét, a sajton és sonkán kívül, az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk.
A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot és sonkát teszünk (a hús minden oldalról jól fedje be a tölteléket, nehogy a sajt sülés közben kifolyjon!).
A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »