Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal, sonkával töltött fasírt recept

Sajttal, sonkával töltött fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg hús darálva
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 4 zsemle vagy kb negyed kiló kenyérbél kockákra vágva
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • só, őrölt bors
    • 20 dkg kockákra vágott sajt
    • 20 dkg kockára vágott sonka
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk.

    A húst és a kinyomkodott zsemlét, a sajton és sonkán kívül, az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk.

    A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot és sonkát teszünk (a hús minden oldalról jól fedje be a tölteléket, nehogy a sajt sülés közben kifolyjon!).

    A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá