Sajttal, sonkával töltött fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg hús darálva
  • 3 tojás
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 zsemle vagy kb negyed kiló kenyérbél kockákra vágva
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, őrölt bors
  • 20 dkg kockákra vágott sajt
  • 20 dkg kockára vágott sonka
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk.

A húst és a kinyomkodott zsemlét, a sajton és sonkán kívül, az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk.

A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot és sonkát teszünk (a hús minden oldalról jól fedje be a tölteléket, nehogy a sajt sülés közben kifolyjon!).

A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.

Tipp: