Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémsajtos fasírozott recept

Krémsajtos fasírozott
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 5 zsemle
    • só, bors
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 tömlős sajt (bármilyen ízesítésű)

    Elkészítése:

    A húst egy tálba tesszük. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk belőlük a vizet és a húshoz tesszük. Belereszeljük a hagymákat és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk.

    Hozzáadjuk a tojásokat is, majd jól összedolgozzuk a masszát. Egy kis ételízesítőt is tehetünk hozzá (én sómentes, szárított zöldséget szoktam még adni hozzá).

    Egy tepsit kiolajozunk, a massza feléből egy rudat formálunk, lelapítjuk és a sajttal bőségesen megkenjük. Rátesszük a maradék masszát, jól összedolgozzuk, hogy az oldalán ne látszódjon a sajt. A fasírozott tetejét vagy tojással vagy tejföllel megkenjük.

    Sütőben, 200 fokon először alufólia alatt sütjük kb 50 percet, majd utána alufólia nélkül szép pirosra sütjük, kb 10 perc alatt.

    Krumplipürével és céklával tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá